Alkotesterit.fi

Info

Auto-Alarm Finland Oy on kehittänyt sivuston Alkotesterit.fi, jotta voisi tarjota asiakkailleen entistä parempaa palvelua ja ammattitaitoa Dräger-alkotestereiden ja alkolukkojen kanssa. Auto-Alarm Finland Oy tarjoaa niin yksityisille henkilöille sekä yrityksille huoltoa sekä kalibrointia Dräger-merkkisille laitteille.

Auto-Alarm Finland Oy:n työntekijät ovat koulutettuja tekemään Dräger-kalibroinnit, ja osaamista löytyy 10 vuoden ajalta.

Dräger ja mikä se on?

Dräger on maailman johtava turvallisuusteknologian ja lääkinnällisen teknologian alalla toimiva yritys. Dräger on vuodesta 1889 tarjonnut tuotteita, joilla on pystynyt suojaamaan, ylläpitämään ja pelastamaan ihmishenkiä.

Drägerin tuotteisiin luottavat monet kuluttajat. Drägerin tuotteiden kehittely ja laadun seuranta on oltava aina kuluttajille luotettavaa. Dräger ylittää paljon lainsäädännöllisiä vaatimuksia. Drägerin tuotteita valmistetaan ja testataan Saksassa.

Dräger tarjoaa Alkometrien ja alkolukkojen lisäksi myös huumetestereitä, palopakohuppuja ja häkämittareita. Niitä voi myös tiedustella ottamalla yhteyttä yhteystiedoissa näkyvään puhelinnumeroon tai laittamalla tarjouspyyntö sähköpostiin.

Kuinka luotettava on Dräger alkometrinä?

Dräger alkotesterit ilmoittavat helposti, tarkasti ja nopeasti, oletko alkoholin vaikutuksen alaisena ja estää sinua menettämästä ajokorttiasi. On kuitenkin tärkeää muistaa myös itse pohtia omaa ajokuntoaan, koska vastuu rattiin menemisestä on aina testerin käyttäjällä.

Dräger on 50 vuotta poliisin käytössä ollutta mittaustekniikkaa. Drägerillä on tiukka laadunvalvonta ja se varmistaa, että alkotestereiden tulokset ovat luotettavia. Tämän lisäksi Dräger tarjoaa mahdollisuuden kalibrointiin, johon monet vastaavanlaiset markkinoilla olevat alkotesterit eivät pysty.

Jotta luotettavuus laitteeseen säilyisi, on tärkeää muistaa kalibroida Dräger alkotesterit aina 12 kk välein.

Voiko käsidesi vaikuttaa alkometrin / alkolukon toimintaan?

Käsidesin käyttö on kasvanut räjähdysmäisesti ja olemme saaneet kyselyitä sen vaikutuksesta alkometrin toimintaan.

Dräger alkometri ja alkolukko voi näyttää pieniä määriä alkoholia, mikäli tilassa on esimerkiksi käsidesistä haihtuvaa alkoholihöyryä. Mikäli mittarilukemat johtuvat käsidesistä, tulos voi olla alueella 0,05 – 0,2 promillea.

Tällä hetkellä käsidesiä on käytössä vähän joka paikassa, joka aiheuttaa sen, että tilaan jossa se on avattu, haihtuu alkoholihöyryä. Tämä alkoholihöyry menee hengitettäessä keuhkoihin ja suurin osa palautuu uloshengityksen mukana suun kautta ulos. Jos silloin puhaltaa seulontametriin, jossa ei ole suualkoholin tunnistusta, saadaan aikaan alkometriin lukema, joka vastaa hengitysilman alkoholipitoisuutta.

Kun samassa tilassa olevat henkilöt tekevät testin ja kaikki saavat saman tuloksen, voi laitteen luotettavuus epäilyttää. Täysin pois suljettua ei ole, että laite olisi rikki, mutta erittäin suurella todennäköisyydellä laite kuitenkin toimii oikein.

 Huomioi seuraavat asiat

  • Jos alkometri on tilassa jossa alkoholin peruspitoisuutta esiintyy, koko alkometri on ”kyllästetty” alkoholilla. Tähän ei riitä, että alkometriä käytetään nopeasti esimerkiksi ulkoilmassa, vaan alkometrin tulee olla pitkään (24 h) tilassa, jossa käsidesiä / alkoholihöyryä ei ole. Näin saadaan paluu normaaliin ja oikeaan tulokseen.
  • Käsien desinfiointi voi vielä pahentaa tilannetta, sillä desinfiointiaine haihtuu lämpimältä iholta nopeasti tilaan / hengitysvyöhykkeeseen. Huomioi tämä alkometriä käyttäessäsi.
  • Jos geelimäistä desinfiointiainetta tippuu esimerkiksi vaatteisiin, se voi haihduttaa alkoholia hengitysvyöhykkeeseen melko pitkäänkin.
  • Laitteen puhdistukseen voi käyttää alkoholipitoista puhdistusainetta, mutta muista ottaa se huomioon laitteen käytössä.