Alkotesterit.fi

Oikean Dräger alkometrin valinta

28.12.2020

Omiin tarpeisiisi soveltuvan alkometrin valinta riippuu alkometrin käyttötarkoituksesta.

Tuotevalikoimassamme on Dräger huumeseulontaratkaisun lisäksi yksityiskäyttöön soveltuva Dräger 3820 ja 4000 alkometri, Dräger 5000 seulontaan, Dräger 6820 alkometri ammattikäyttöön, sekä Dräger 5820, joka sopii niin yksityiskäyttöön kuin ammattikäyttöönkin. Kerromme tässä artikkelissa näiden eroavaisuudet, jotta osaat valita juuri sinulle sopivan ratkaisun.

Kaikki Dräger alkometrit ovat yhtä luotettavia. Dräger on maailman johtava alkometrilaitteiden valmistaja. Dräger 3820 ja siitä uusi versio Dräger 4000 ovat ensisijaisesti yksityiskäyttöön suunnattuja, nopeita, helppokäyttöisiä ja yhtä luotettava kuin poliisin alkometri. Laite soveltuu myös ammattikäyttöön. Laitteen mukana tulee 3 suukappaletta. Mikäli suukappaleita tarvitsee lisää, ovat nämä erikoismuotoillut suukappaleet arvokkaampia kuin esimerkiksi Dräger 5820 alkometriin tarkoitetut pillit. Mikäli pillit ovat kovassa käytössä, Dräger 5820 on järkevä valinta. Olennaisin ero Dräger 3820/4000 ja 5820 välillä ovat siis suukappaleet.

Dräger 3820 alkometri

Mikäli alkometri tulee omaan käyttöön, ei suukappaleiden hinta ole ratkaiseva. Tällöin Dräger 3820 tai Dräger 4000 on hyvä valinta. Mikäli alkometri ostetaan meiltä ja käytetään säännöllisesti vuosittain kalibroitavana, annamme näille yksityiskäyttöön tarkoitetuille alkometrille 3 vuoden takuun. Lisäksi laitteen paristot kestävät noin 1500 puhallusta, joten alkometri on huoltovapaa. Laite ilmoittaa kalibroinnin tarpeesta. Dräger 3820 oon saatavilla niin kauan kuin tavaraa riittää. Sen jälkeen tämän tulee korvaamaan Dräger 4000. Näiden kahden eroavaisuuksista olemme kirjoittanut täällä.

Dräger 5820 alkometri

Dräger 5820 etuna on edellä mainitut pillit ja niiden edullisuus. Lisäksi laitteella voidaan mitata alkoholipitoisuus myös ympäröivästä ilmasta ilman pilliä, ns. passiivinen näytteenotto. Suukappaleiden vaihto on yksinkertaista ja nopeaa. Suukappaleiden muotoilussa on huomioitu hygieenisyys, jotta käyttäjän huulet eivät kosketa testerikoteloa. Alkometrin elektrokemialliselle anturille on ominaista erittäin lyhyt vasteaika ja pitkä käyttöikä.

Dräger 5000 seulonta-alkometri on tarkoitettu massapuhallutukseen, esimerkiksi työmaalla tai vastaavassa tilanteessa, jossa puhallutettavien henkilöiden määrä on suuri. Seulonta-alkometrillä saadaan testattua nopealla tahdilla useita henkilöitä, eikä suukappalekustannuksia ole. Dräger 5000 alkometrillä puhalletaan suppiloon pillin sijaan. Seulonta-alkometrin etuja ovat edullisuus ja testauksen nopeus. Testin tulos osoittaa onko näytteessä alkoholia vai ei. Alkometri ei siten ilmoita promilleja lukemana, vaan tarkempi testaus tehdään esimerkiksi toisenlaisella Dräger alkometrillä.

Dräger Alcotest 6820 pystyy mittaamaan jopa tajuttomalta potilaalta, onko uloshengityksessä alkoholia. Dräger 6820 alkometri on suunnattu ammatti- ja viranomaiskäyttöön, kuten esimerkiksi poliisin liikennevalvontaan, rajavartiolaitoksille, vankiloihin, terveydenhuoltoon, ambulanssiin jne. Laite on erittäin helppokäyttöinen ja mahdollistaa myös tilastotietojen keräämisen.

Dräger 5000 seulonta-alkometri
Dräger 6820 alkometri
Dräger 6820 alkometri