Promillelukemat Dräger alkotesterissä

26.10.2021

Älä ota riskiä. Varmista aina ajokuntosi ja nauti matkastasi virkeänä ja selvinpäin.

Dräger alkotesteri on helppo pitää mukana, sillä pienen kokonsa ansiosta se mahtuu vaikka taskuun. Säännöllisesti kalibroidun laitteen tuloksiin voit aina luottaa. Mikäli olet illalla ottanut alkoholia, teoreettiset promillelaskurit ja oma arvio ajokunnosta eivät missään nimessä anna luotettavaa arviota ajokunnostasi.

Huomioithan, että markkinoilla on myös epäluotettavia alkotestereitä. Edes alkotesterin hinta ei anna luotettavaa kuvaa siitä, voiko mittaustuloksiin luottaa (kts. YLE artikkeli 26.6.2014). Dräger laatuun luottavat myös poliisit ympäri maailman, joten jos haluat luottaa testituloksiin, valitse laadukas testeri (kts. esim. 21.4.2021 julkaistun testin tulokset). Testissä voittajaksi on selvinnyt Dräger 3820, joka on korvattu Dräger 4000 mallilla.

Kaikki Dräger alkotesterit ovat kalibroitavissa ja kaikkiin on saatavilla niin suukappaleita, kuin muitakin varaosia.

Voit luottaa Drägerin antamaan nollatulokseen, mutta testitulosta voi vääristää yläkanttiin se, jos alkoholia on vielä suussa. Tähän auttaa esimerkiksi suun huuhteleminen vedellä. Tuloksen Dräger alkotesteri näyttää aina 5 promilleen asti, joten sen puolesta tulos ei jää vajaaksi.