Varmista nollat dräger alkometrillä

20.07.2020

Kesäkuun alkupuolella voimaan astunut, uusi tieliikennelaki toi mukanaan monia uudistuksia teillä liikkujille. Yksi oleellisista muutoksista mahdollistaa, että poliisilla on jatkossa mahdollisuus keskeyttää alle 0,5 promillea puhaltaneiden kuljettajien matkanteko.

Mikäli kuljettaja vaikuttaa päihtyneeltä voi poliisi pysäyttää hänet tien varteen ”jäähylle” , vaikka rattijuopumuksen raja ei ylittyisikään. Tällöin kuljettajan tulee odottaa tien sivussa, kunnes alkoholi on kokonaan haihtunut elimistöstä. Tämä kiusallinen tilanne on kuitenkin helposti vältettävissä, kun varmistat ajokunnon Dräger-alkotesterin avulla ennen liikkeellelähtöä.


Alkoholin palaminen elimistöstä on yksilöllistä, ja välillä jopa yllättävän hidasta, minkä vuoksi ajokuntoa voi olla haastavaa arvioida. Puhallusratsioita ei kuitenkaan tarvitse jännittää, jos käytössäsi on

Dräger Alcotest 3820 on paitsi äärimmäisen tarkka, niin myös todella helppokäyttöinen ja nopea. Tällä mittaat ajokuntosi muutamisa sekunneissa. Drägerin suomenkieliset opasteet, selkeä näyttö, äänimerkit ja taustavalaistu painike tekevät laitteesta hyvin käyttäjäystävällisen, joten puhallusnäytteen ottaminen sujuu keneltä tahansa missä tahansa.